Autobedrijf Langwerden.
Lankhorsterstraat 28,
7234ST Wichmond.


Autobedrijf Langwerden is als eenmans bedrijf begonnen in 1983 aan de Hackforterweg 33 in Wichmond. Dhr D.Langwerden had daarvoor al 9 jaar ervaring in het autovak en 5 jaar in een motorenreparatie bedrijf gewerkt. Toen in 1983 de reparaties in het motor bedrijf aanmerkelijk minder werden besloot dhr D.Langwerden een eigen bedrijf op te starten samen met zijn vrouw, die de administratie verzorgde. Een ruime werkplek was het niet aan de Hackforterweg, er werd gewerkt in een smeerput. Vanaf 1-1-1985 trad de eerste werknemer in dienst van het bedrijf. Uitbreiding van het pand aan de Hackforterweg was geen optie, dus werd er uitgekeken naar een pand met een vestigingsvergunning voor handel en nijverheid met de juiste bestemming in het bestemmingsplan.


Aan de Lankhorsterstraat 28 stond een pand dat in het verre verleden gebruikt was als bakkerij/levensmiddelwinkel en boerderij. Voor dit pand waren de vereiste vergunningen te verkrijgen. Na de nodige uitbreiding en verbouwing van het eerste deel van de werkplaats ( april 1985) verhuisde het bedrijf van de Hackforterweg naar dit pand aan de Lankhorsterstraat 28.


Steeds kwam er meer ruimte gebrek, eerst werd de tuin voor het huis gebruikt om de te verkopen auto’s te plaatsen, toen de groente tuin met fruitbomen en in 1997 werd er weer een nieuw gedeelte bij de werkplaats aangebouwd. Inmiddels trad het 2e personeelslid in dienst.


In 2006 werd de VOF uitgebreid met zoon Rob Langwerden. Hij had enkele jaren ervaring op gedaan bij een Citroen dealer en een Renault dealer. In 2010 werd het woonhuis voor het bedrijf verwijderd, er ontstond ruimte om nog meer auto’s in voorraad te nemen. Het interieur van de kantoren kreeg een opknapbeurt, het magazijn werd opnieuw ingericht, de buitenkant van de werkplaats werd geverfd. Het plein voor de voorraad auto’s werd voorzien van een groenstrook . Zo is anno 2011 Autobedrijf Langwerden een universeel autobedrijf met een uitgebreide klantenkring ,waar zowel nieuwe als gebruikte auto’s in en verkocht worden.1983 hackforterweg

1985 lankhorsterstraat

1996 voor verbouwing en 2e deel werkplaats

2011 na weghalen woonhuis
Bel Autobedrijf Langwerden Email Autobedrijf Langwerden